Klassiskt recept på ugnsbakad julskinka med senapsgriljering som är enkelt att göra.
Instruktioner
- Spola skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
- Lägg skinkan i en ugnsform med svålen uppåt. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i skinkan.
- Baka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 75 grader.
- Tiden det tar är ca 70 minuter per kilo.
- Tag ut skinkan och låt den svalna något innan du tar bort nätet. Skär bort svålen. Griljera sedan skinkan om du vill.
- Griljering:
- (Tag bort nät och svål när när skinkan svalnat lite.) Lägg skinkan i en ugnssäker form.
- Blanda ägg och senap och bred över skinkan. Strö över ströbröd.
- Griljera i övre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
- Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar