En god och mättande gratäng som lagas allt i ett i ugnen.
Instruktioner
- Hacka löken och bryn den i smöret. Lägg i köttfärsen och låt den bli brynt.Strö över vetemjölet och tillsätt tomater, tomatpuré, kryddan och muskotnöt.
Häll i det vita vinet och låt allt koka i 10 minuter på svag värme.
- Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Varva potatis och köttfärssåsen i en ugnsäker form eller i en liten långpanna. Potatis i det understa lagret och köttfärs i det översta. Salta på potatislagren.
- Blanda grädden med den rivna osten. Häll över blandningen och sätt in gratängen i ugnen på 200 grader. Efter ca 50 min - 1 timma är potatisen mjuk och gratängen har fått en fin färg.
Servera med en god sallad.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
7 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god gratäng och kommer absolut att lagas om
Jättegod gratäng, Anten. Vi hade besök av min syster och hennes barnbarn från Borås och de åt med frisk aptit. Tänk att smala tjejer kan äta så mycket !
Tack för ett jättegott recept. Du får mina varmaste rekommendationer.
Supergod gratäng, tack för receptet!!
Jättegod gratäng. Fräsch och god smak av det vita vinet. Den här kommer vi att laga fler gånger. Tack för receptet Mvh Jocke
Går det bra med ett billigt vitt vin eller ska det vara någon särskild sort?
Jag brukar ta det vita vinet som vi har hemma. Denna gången blev det Trio. Det går bra med vad som finns. Hoppas att det ska smaka. Anten
Jätte god och smakade ännu godare dagen efter. Gjorde den glutenfri genom att byta ut mjölet och bytte det vita vinet mot rött. Kommer klart att göra denna fler gånger och gör den troligen dagen innan den skall ätas då den var godast så. Svårt var det inte heller.
Hur tunna är tunna skivor? Jag gjorde dem lika tunna som när jag gör potatisgratäng ca 3 mm kanske. Efter 1,5 timmar i ugnen gav jag upp och då är ändå inte potatisen mjuk. Riktigt tråkigt. Men smaken är god!
Hur många portioner är receptet för?