Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med fettfri deg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och enkel paj med fyllning som man kan variera i all oändlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, kesella till en massa. Tillsätt linfrön och ägget. Låt vila i kylen 30-60 min. Pensla formen med lite olja och tryck ut degen. In i ugnen ca 10 minuter, 175 grader.
  2. Fräs köttfärs, hacka alla grönsaker, förutom tomat och halva paprikan som ska vara till garnering, och stek tillsammans med köttfärs. Vispa ihop 2 ägg och blanda ner i köttfärsfyllningen, lägg sedan allt i pajformen. Lägg på tomatskivor och andra halvan av paprikan strimlad. Blanda mjölk, 1 ägg och riven ost i en skål, häll över pajen. Grädda i 20-30min, tills den är gyllenbrun och ser klar ut, på 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.