- Serverar: 3-5 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Den här såsen passar perfekt till alla sorters kötträtter. Den är väldigt simpel att laga och smakar himmelskt. En rejäl njutning för alla ni sås-älskare där ute!
Instruktioner
- OBS! Den här såsen är det viktigt att du har koll på under hela lagningen, om inte så kan det bränna i botten.
- Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt matlagningsgrädden och fortsätt att röra runt i kastrullen.
- När grundsåsen har blivit varm tillsätter du kalvfonden, rött vin (jag rekommenderar Ruffino Chianti, billig och jättegod) och soyasåsen. Vispa runt. Smaksätt med socker, salt och peppar.
- Låt det småkoka på medelvärme i 5-8 min. Här är det viktigt att det inte bränner i botten, så här får du ha lite koll. Vispa runt lite då och då.
- Om såsen eventuellt blir för tjock (p.g.a. mjölet) kan du tillägga mer matlagningsgrädde eller lite vatten. Och om du då senare vill ha i mer krydda är ditt eget val.
- Servera!
Publicerat den
18 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar