Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig köttsås

 
  • Serverar: 3-5 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här såsen passar perfekt till alla sorters kötträtter. Den är väldigt simpel att laga och smakar himmelskt. En rejäl njutning för alla ni sås-älskare där ute!

Ingredienser

Instruktioner

  1. OBS! Den här såsen är det viktigt att du har koll på under hela lagningen, om inte så kan det bränna i botten.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt matlagningsgrädden och fortsätt att röra runt i kastrullen.
  3. När grundsåsen har blivit varm tillsätter du kalvfonden, rött vin (jag rekommenderar Ruffino Chianti, billig och jättegod) och soyasåsen. Vispa runt. Smaksätt med socker, salt och peppar.
  4. Låt det småkoka på medelvärme i 5-8 min. Här är det viktigt att det inte bränner i botten, så här får du ha lite koll. Vispa runt lite då och då.
  5. Om såsen eventuellt blir för tjock (p.g.a. mjölet) kan du tillägga mer matlagningsgrädde eller lite vatten. Och om du då senare vill ha i mer krydda är ditt eget val.
  6. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.