Saftig kalkon med en lite lättare gratäng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn kalkonfilén i en stekpanna med 1/3 av smöret. Krydda den med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in den i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 70 grader.
- Skölj och ansa fänkålen. Dela dem i klyftor på längden.
Koka upp vatten och salt. Förväll fänkålen ca 10 minuter.
Ta upp fänkålen och låt vattnet rinna av. (spara vattnet till såsen ) Lägg fänkålen i en ugnssäker form.
- Smält resten av smöret i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt det sparade vattnet, matlagningsgrädde och buljongtärning. Koka såsen under omrörning 3-5 minuter. Tillsätt osten och låt den smälta ner. Rör ner paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
- Öka temperaturen på ugnen till 225 grader.
- Häll såsen över fänkålen och sätt in formen mitt i ugnen.
Gratinera ca 15 minuter eller tills gratängen fått lite färg.
- Skär upp kalkonen i skivor och servera med ev kokt potatis och fänkålsgratäng.
Publicerat den
22 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar