Läcker och god paj med kryddor som ger smak av julen.
Instruktioner
- Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
- Tryck ut 2/3 av degen i en form med löstagbar kant 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt både bottnen och degbiten vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
- Skär kalkonfilén i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs kalkon och purjolök i en stekpanna med smör. Fördela kalkonfräs och riven ost i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och kryddor och häll i pajskalet. Kavla ut resten av degen på mjölat bord. Sporra ut remsor och lägg dem i ett rutmönster över pajen. Lägg en aprikos i varje ruta. Pensla degremsorna med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, tills fyllningen stannat och pajen har fått fin färg.
Publicerat den
2 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar