Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalops a la Leif Mannerström

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

"Kalops är en härlig vintermat och passar bra en dag då snöstormen viner runt knutarna", säger Leif Mannerström. Följ hans råd så blir kalopsen god: Välj helst högrev, men bringa går också an, även om den kräver något längre koktid för att bli mör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
  2. Bryn köttet väl runtom i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddorna samt ansjovisspadet.
  3. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då så att inget bränner vid.
  4. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lennart_58 30 september 2009

    Tack tack, men 6 pers, jag höll på att äta upp allt själv, ha ha. Nej skojar bara, men det var gott, jättegott, tack o en 5:a i betyg.

  • annika67 29 november 2009

    mums, det var det bästa receptet på kalops jag provat på länge:)

  • Sotnos1971 17 juli 2011

    Sagolik var den! Den kommer göras många gånger.

  • mayapaya 4 september 2011

    Supergott, bjöd en av döttrarna med familj på den här varianten av kalops. Mycket uppskattat blev det. En 5 poängare helt klart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.