290 kalorier per portion
Lågkaloriversionen av en klassisk franskpaj
Instruktioner
- Gör degen genom att arbeta ihop margarin, mjöl med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut degen till en rundel och klä en låg pajform med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter, med degen.
Sätt folieremsor om formens och degens kant.
Grädda pajskalet i 15 minuter.
- Hacka lök, vitlök och persilja.
- Fräs lök och vitlök i margarinet i en kastrull ca 4 minuter. Tillsätt skaldjuren tillsammans med vin och persilja.
Ta av kastrullen från värmen.
- Vispa ihop äggen och mjölken samt salt och peppar. Blanda ner skaldjuren.
- Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter, tills fyllningen har stelnat och fått lite färg.
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Pajen blir ännu magrare om man byter ut margarinet mot 25 g margarin och 2,5 dl kesella.