Den här spröda pajen doftar och smakar som en dröm och späckad med med skaldjur!
Instruktioner
- Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa. Vispa ihop grädde, vatten, 1 ägg och salt och rör ner det i mjölmassan. Arbeta ihop degen och låt stå kallt 30 min.
- Slär champinjonerna i skivor. Dela havskräftstjärtarna på mitten och skala räkorna. Fräs champinjoner och havskräftstjärtarna i hälften av matfettet i en stekpanna.
Dofta över curry, späd med vin och grädde och koka ihop i några min.
Rör ihop resten av matfettet med mjöl och klicka ner i pannan under ömrörning. Tillsätt räkorna och låt stuvningen svalna.
- Kavla ut degen. Klä en ugnssäker form, ca 28 cm/diam. med hälften av degen. Häll i stuvningen. Vispa upp ett ägg och pensla kanten. Täck med resten av degen och skär bort överflödig deg.
Pressa ihop kanterna med en gaffel, pensla med ägg och garnera pajen med deg. Skåra pajen på några ställen och grädda i 200 grader ca 30 min.
Publicerat den
22 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar