Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vindoftande Skaldjurspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här spröda pajen doftar och smakar som en dröm och späckad med med skaldjur!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa. Vispa ihop grädde, vatten, 1 ägg och salt och rör ner det i mjölmassan. Arbeta ihop degen och låt stå kallt 30 min.
  2. Slär champinjonerna i skivor. Dela havskräftstjärtarna på mitten och skala räkorna. Fräs champinjoner och havskräftstjärtarna i hälften av matfettet i en stekpanna. Dofta över curry, späd med vin och grädde och koka ihop i några min. Rör ihop resten av matfettet med mjöl och klicka ner i pannan under ömrörning. Tillsätt räkorna och låt stuvningen svalna.
  3. Kavla ut degen. Klä en ugnssäker form, ca 28 cm/diam. med hälften av degen. Häll i stuvningen. Vispa upp ett ägg och pensla kanten. Täck med resten av degen och skär bort överflödig deg. Pressa ihop kanterna med en gaffel, pensla med ägg och garnera pajen med deg. Skåra pajen på några ställen och grädda i 200 grader ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.