- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En krämig paj med olika ostsorter och skaldjur som man kan variera efter tycke och smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i.
- Kör degen i matberedaren.
- Kavla ut och lägg den i pajformen.
- Dela gräddädelosten och port saluten i småbitar.
- Vispa äggen i en skål.
- Tillsätt philadelphiaost, grädde, kryddorna och rör om.
- Lägg skaldjuren och ostbitarna i pajskalet och häll över äggstanningen.
- Grädda i ca 25-30 minuter.
- Servera en god sallad och ett gott bröd till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar pajdeg och helt enkelt den godaste skaldjurspaj jag ätit. Tack för receptet! /utter51
Helt enkelt en underbar paj!!! Maffig ostsmak och fräsch skaldjurs/dillnjutning! Tack för ett härligt recept!!
Provade din skaldjurspaj i fredags. Mmmmm, vad god den var. Pajdegen var väldigt spröd och fin. Kommer att göra den flera gånger. Tack, tack!
Jättegod paj! Jag hade inga kräftstjärtar så jag gjorde med crabsticks istället och det blev väldigt gott, jag bytte även ut port saluten mot anna ost jag hade och det gick bra. Det var fint att strö lite curry över precis innan gräddning för att ge pajen lite färg. Lycka til!
Det var en mycket god paj. Kommer göra den igen. Tack för receptet :) /Mili
jättegott!!!
Supergod paj! Gjorde pajen igår den var jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Hälsnigar Mattlibba
Hejsan! Hade kräftskiva i lördags. Eftersom mer än hälften av gästerna aldrig smakat kräftor serverade jag, naturligvis, kräftor.... men gjorde också flera rätter med kräftor som ingrediens. Din paj blev MYCKET uppskattad, Tack för receptet. Jag kommer att göra den flera gånger....for sure. åsa
Verkligen en god paj. Avnjöt med en kall öl på altanen i går kväll "fredagsmys" med hustrun
Provade den på tjej middagen i dag. Fick ge bort receptet:) Mycket god och lätt gjord. Kommer bli en till på Lördag då vi har kräft skiva
Jättegod paj! Jag gjorde den med fullkornsvetemjöl, men det var ingen höjdare, pajdegen blev för hård, men smaken på det övriga var toppen. Jag brukar alltid ha någon paj när vi har kräftskiva, så den här kommer definitivt att vara en av rätterna, tillsammans med kantarellpaj à la Nettan, som jag också hittat här på Matklubben.
Tack Ros för ännu ett underbart recept.. :)
Tack Ros för ännu ett underbart recept.. :)
Jag är tacksam för alla goda recept som du delar med dig av och som jag kan använda. Allt lika gott!