Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurspaj med olika ostar

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En krämig paj med olika ostsorter och skaldjur som man kan variera efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i.
  3. Kör degen i matberedaren.
  4. Kavla ut och lägg den i pajformen.
  5. Dela gräddädelosten och port saluten i småbitar.
  6. Vispa äggen i en skål.
  7. Tillsätt philadelphiaost, grädde, kryddorna och rör om.
  8. Lägg skaldjuren och ostbitarna i pajskalet och häll över äggstanningen.
  9. Grädda i ca 25-30 minuter.
  10. Servera en god sallad och ett gott bröd till.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • laiske 8 juli 2008

    Underbar pajdeg och helt enkelt den godaste skaldjurspaj jag ätit. Tack för receptet! /utter51

  • ankung1 26 augusti 2008

    Helt enkelt en underbar paj!!! Maffig ostsmak och fräsch skaldjurs/dillnjutning! Tack för ett härligt recept!!

  • matskoj 1 december 2008

    Provade din skaldjurspaj i fredags. Mmmmm, vad god den var. Pajdegen var väldigt spröd och fin. Kommer att göra den flera gånger. Tack, tack!

  • malinstridh 14 december 2008

    Jättegod paj! Jag hade inga kräftstjärtar så jag gjorde med crabsticks istället och det blev väldigt gott, jag bytte även ut port saluten mot anna ost jag hade och det gick bra. Det var fint att strö lite curry över precis innan gräddning för att ge pajen lite färg. Lycka til!

  • mili 29 mars 2009

    Det var en mycket god paj. Kommer göra den igen. Tack för receptet :) /Mili

  • ivo35 21 augusti 2009

    jättegott!!!

  • matlibba 24 augusti 2009

    Supergod paj! Gjorde pajen igår den var jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Hälsnigar Mattlibba

  • mammakavat 24 augusti 2009

    Hejsan! Hade kräftskiva i lördags. Eftersom mer än hälften av gästerna aldrig smakat kräftor serverade jag, naturligvis, kräftor.... men gjorde också flera rätter med kräftor som ingrediens. Din paj blev MYCKET uppskattad, Tack för receptet. Jag kommer att göra den flera gånger....for sure. åsa

  • suzukigs 29 augusti 2009

    Verkligen en god paj. Avnjöt med en kall öl på altanen i går kväll "fredagsmys" med hustrun

  • epi 10 september 2009

    Provade den på tjej middagen i dag. Fick ge bort receptet:) Mycket god och lätt gjord. Kommer bli en till på Lördag då vi har kräft skiva

  • Neta52 24 januari 2010

    Jättegod paj! Jag gjorde den med fullkornsvetemjöl, men det var ingen höjdare, pajdegen blev för hård, men smaken på det övriga var toppen. Jag brukar alltid ha någon paj när vi har kräftskiva, så den här kommer definitivt att vara en av rätterna, tillsammans med kantarellpaj à la Nettan, som jag också hittat här på Matklubben.

  • kiz87 23 april 2010

    Tack Ros för ännu ett underbart recept.. :)

  • kiz87 23 april 2010

    Tack Ros för ännu ett underbart recept.. :)

  • gerran 20 augusti 2010

    Jag är tacksam för alla goda recept som du delar med dig av och som jag kan använda. Allt lika gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.