Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och champinjonpaj

 
Kantarell- och champinjonpaj Kantarell- och champinjonpaj
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har så mycket kantareller, så jag gjorde en paj till. Eftersom jag hade champinjoner i kylskåpet, skivade och stekte jag även dem. Visste att min dotter hade massor av persilja på altanen, så hon fick bidra med denna ört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°C. Dela det kalla smöret i bitar. Blanda smör, vetemjöl och salt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 min.
  2. Höj ugnen till 225 °C.
  3. Fyllning: Stek svampen och lägg i den klippta persiljan. Häll i grädden och pudra över maizenan. Smaka av med salt. Låt småkoka till en krämig stuvning. Lägg på cocktailtomaterna och rör runt. Grädda pajen i cirka 15 minuter.
  4. En annan variant: Rör ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Den skall naggas innan den sätts in i ugnen i 20-25 minuter. Häll fyllningen över det färdiga pajskalet och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.