- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Väldigt saftig och fast ugnsomelett med balanserade smaker (går att göra med enbart bacon också). Går ypperligt att återvärma i matlådan på jobbet tack vare vätskan från färskosten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225C. Stek baconet i sitt eget fett, det skall bli välstekt, inte bli knaperstekt.
Tag bort allt synligt fett från den lufttorkade skinkan och hacka denna mycket fint. Smula gorgonzolaosten (om det är för krämigt, tag biten, några droppar vätska och mosa till en kräm som kan klickas)
- När baconet är klart, lägg i skinkan. Låt fräsa i 20 sekunder och tag sedan upp köttet och låt rinna av på hushållspapper.
- Vispa äggen lätt i en bunke, tillsätt 1/3 av Keson samt gorgonzolaosten, blanda om försiktigt (keson skall ej mosas). Tillsätt ytterligare1/3 Keso samt bacon och skinka. Blanda om försiktigt. Tillsätt resten av Keson och blanda om.
- Häll blandningen i en gratängform (Pyrexform). Strö över gratängost. Grädda i 225C i 25-30 min tills ytan fått fin färg och omeletten har fast konsistens.
- Servera en matig sallad och bröd till omeletten.
Publicerat den
4 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar