Knäckig äppelpaj med marängtäcke

Ljuvligt god äppelkaka som man bara vill ha mer av. Har aldrig ätit så god äppelkaka som denna... Mums!
Tips! Servera Mildas vaniljvisp eller Carte D´or vaniljglass till.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: knäck

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
5-6 äpplen
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Kanel, efter behag

Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker

Betyg (5 röster)
Visningar:
6726
Sparat:
127

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och häll det över de torra ingredienserna. Rör om väl. Låt degen vila en stund i kylskåp.

Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor. Blanda klyftorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl.

Tryck ut pajdegen i en pajform. Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över.

Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara.

Maräng:
Vispa äggvitor och socker. (Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar.)

Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över. Sätt tillbaka i ugnen en stund. Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.

Bjud Mildas vaniljvisp eller halvmjuk vaniljglass till!

Mums vad gott!

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT