Köttfärssås är inte bara en italiensk företeelse utan lagas i många olika länder. De ganska heta smakerna i den här rätten mildras av den svalkande gurkan.
Instruktioner
- Skala gurkan med en potatisskalare så att den blir randig och skär den i ganska tjocka skivor. Lägg gurkskivorna i en skål. Blanda salt, socker och citronsaft med 1 dl vatten. Häll blandningen över gurkan och rör om. Låt gurkan dra tills det är dags att servera.
- Skala och hacka ingefäran. Använd de nedre 10 cm av citrongrässtjälken, ta av de yttre hårda bladen och hacka den mjuka, inre delen fint. Kärna ur och hacka chilifrukten. Skala och hacka löken.
- Hetta upp oljan i en kastrull eller vid stekpanna. Tillsätt ingefära, citrongräs, chili och lök och fräs några minuter under omrörning.
- Tillsätt nötfärsen, låt den bli brynt och dela den under tiden med en gaffel. Krydda med svartpeppar. Tillsätt fisksås och buljong och rör om. Låt sjuda cirka 15 minuter utan lock.
- Skölj thaibasilikan, hacka den och rör ner den i köttfärscurryn strax före servering. Servera köttfärscurryn med gurksalladen och gärna jasminris.
Publicerat den
23 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar