Goda morotsbiffar, där tahini en sesampasta, gör att smaken djupnar.
Instruktioner
- Koka linserna tills de blivit mosiga, alltså lite längre än rekommenderad koktid. Häll av vattnet och låt svalna.
Skala och finriv morötterna. Lägg dem i en skål, ta med saften.
- Knäck äggen i en bunke, tillsätt citronsaft, pressad vitlök och tahini och vispa jämnt. Blanda sedan ner skorpmjölet och låt det stå och svälla 15 minuter. Häll sedan i morots- och linsblandningen och kryddorna. Blanda till en färs och smaka av med salt och peppar.
- Forma 8 runda biffar med lätt fuktade händer. Stek biffarna i generöst med olivolja på bägge sidor på medelvärme tills de har fått en gyllebrun yta och biffen ser tillagad ut. Peta inte för mycket på dem innan de bildat en skorpa, då går de lätt sönder.
- Servera biffarna överströdda med hackad basilika, bulgur, couscous eller ris och en sallad.
Publicerat den
17 mars 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt oko recept, smaken är det inget fel på. Fast lite svåra att få genomstekta. Jag stekte klart dem i ungen under folie.