Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolja i Cider

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag blev bjuden på det här receptet i Galway, Irland för ett antal år sedan och jag var bara tvungen att få receptet. Några månader senare testade jag det hemma och det blev helt perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg filéerna i en smörad form och täck med cider. Krydda och täck formen. Ställ in formen i ugnen på 200 grader och vänta tills det kokar, 10 minuter senare lyft ut formen, häll bort cidern och lägg tillbaka fisken. Stek svampen i smör (det funkar inte med olja, det ska vara smör till den här rätten), lyft ut svampen och smält mer smör och lägg till mjölet så att du får en fin redning. Tillsätt mjölken tills det det blir en bra sås och tillsätt dillen och låt puttra en minut eller två. Arrangera svampen över fisken och häll såsen över samt grilla allt i ugnen ca 5 minuter innan serveringen. Man kan förbereda allt innan grillen, men då bör man värma på allt lite innan grillen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.