Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättfilé i cider

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Spättfilé i cider lagar du snabbt och lätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader
  2. Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen.
  3. Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå löken.
  4. Ansa och skiva svampen. Lägg den runtom fisken. Häll över fiskbuljong och cider.
  5. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken ca 8 minuter.
  6. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i stavar, ca 3 cm långa. Droppa citronsaften över dem.
  7. Tag ut formen och lägg äppelstavarna runt fisken. Ös fisken med skyn. Täck formen på nytt, ställ tillbaka den i ugnen och koka fisken klar i ytterligare ca 7 minuter.
  8. Hacka under tiden tomaten. Strö hacket över den färdiga fisken. Kokt potatis eller kokt ris och en sallad är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.