Spättfilé i cider lagar du snabbt och lätt.
Instruktioner
- Ugn 250 grader
- Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen.
- Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå löken.
- Ansa och skiva svampen. Lägg den runtom fisken. Häll över fiskbuljong och cider.
- Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken ca 8 minuter.
- Skala och kärna ur äpplet. Skär det i stavar, ca 3 cm långa. Droppa citronsaften över dem.
- Tag ut formen och lägg äppelstavarna runt fisken. Ös fisken med skyn. Täck formen på nytt, ställ tillbaka den i ugnen och koka fisken klar i ytterligare ca 7 minuter.
- Hacka under tiden tomaten. Strö hacket över den färdiga fisken. Kokt potatis eller kokt ris och en sallad är gott till.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar