Jättekrämig och god. Jag brukar allid ta lite mer kryddor än vad som står i grundreceptet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort skinnet från kycklingen. Skär köttet i munsstora bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
Krydda med citronpeppar.
- Skala löken och skär den i klyftor. Ansa broccolin.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lök och broccolibuketter och låt sjuda
3-5 minuter. Låt grönsakerna rinna av och spola dem sedan med kallt vatten.
- Smält matfettet i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjöl och rör om i ca 2 minuter.
Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör
ner crème fraiche, senap, salt, 2 dl riven ost, broccoli och lök.
- Häll broccolisåsen över kycklingen. Blanda cornflakes med resten av osten och strö
det ovanpå såsen. Gratinera i ugnen tills gratängen är gyllene och bubblar, cirka 20 minuter.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett kanon recept jag lagade denna rätt i helgen. Alla bara tyckte den var kanon. Så detta kommer vi att göra fler gånger