- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Smakrik god köttfärslimpa som passar vardagskvällen lixom till helgen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att vispa upp ägget lätt med mjölken. Häll ner ströbröd och låt svälla någon minut.
Blanda ner köttfärsen och kryddorna.
- Ta fram en ugnsform. Lägg ner hälften av köttfärsen och forma i en limpa. Fördela fetaost över limpan och skivade tomater, strö över persiljan.
Täck över med resten av köttfärsen och nyp ihop så innehållet göms.
- Ställ in i ugnen i 15 min.
- Koka krossade tomaterna med kryddorna och pressa ner vitlöken.
- Ta ut formen och häll tomatsåsen runt om köttfärslimpan. Ställ tillbaka in i ugnen och låt steka i 20 min.
- Servera med fullkornsris och en god sallad.
Publicerat den
30 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt got men starkt :) Får se hur min dotter reagerar då jag ammar :P
För mycket peppar, annars god
Jag gjorde denna i dag. Men det är sommar då grillar jag mycket. Blev jätte gott