Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga lammkotletter i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättlagat och enkelt men åh så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbrödet med salt, kryddor och ost på ett fat. Vispa sönder ägget på ett annat fat. Vänd kotletterna först i ägget sedan i ströbrödsblandningen.
  2. Bryn en klick fett på ett ugnssäkert fat. Lägg kotletterna på fatet. Sätt in det i mitten av ugnen och stek ca 30 min. Vänd kotletterna efter halva tiden.
  3. Gör tomatsåsen under tiden: Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull. Strö över mjöl och paprikapulver, rör om. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning och tomatpuré.
  4. Koka upp under omrörning och koka på svag värme 10-15 min. Smaksätt med pressad vitlök och smulad örtkrydda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.