Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerad kycklingfilé med honungsmarinerade rostade rotfrukter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket gott att grilla men fungerar även bra att göra i stekpanna och ugn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Pressa citronen och blanda saften med olivoljan och de andra kryddorna. Lägg i kycklingen och låt den ligga kyligt i ca 2-4 timmar. Grilla eller stek därefter kycklingen tills den är klar.
  3. Skär rotfrukterna i lagom stora stavar. Blanda det därefter med honung och olivoljan och låt det stå i ca. 15 min. Blanda gärna i diverse olika färska örter. Lägg sedan rotfrukterna på en plåt och stek mitt i ugnen i ca 30 min.
  4. Strö över flingsalt och servera sedan med kycklingen
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • edfj 23 november 2010

    Har någon något bra tips på sås till denna rätt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.