Ett recept jag har lagat vid ett par tillfällen. Inte mitt eget recept, men det är gott i alla fall. ;)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader .
- Skölj din fågel och torka den med hushållspapper.
- Lägg fågeln i en ugnsfast form och stoppa in hälften av kryddorna, hälften av frukten, salt och peppar i den.
- Tag resten av kryddorna och klappa in dem utanpå fågeln.
- Skär små snitt i skinnet så att kryddorna kommer in i köttet.
- Stoppa in fågeln i ugnen. Det tar ungefär 1½ timme att steka kycklingen. Och om du har en kalkon, tar det närmare 4 timmar. Om du har en digitaltermometer så skall innertemperaturen i tjockaste delen (mellan låret och buken) vara ungefär 70 grader på kalkonen. Det får inte komma rosa saft ur hålet efter termometern, då är den inte klar. Saften ska vara klar och ofärgad.
Publicerat den
25 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar