Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i rödvinssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart gott och mycket enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och stek kycklingfilén i lite smör ett par minuter. Den behöver inte bli genomstekt, eftersom den ska efterkokas senare.
  2. Krydda med salt och svartpeppar och slå på vinet i pannan. Låt kycklingen koka färdigt i vinet ca 7-10 minuter på svag värme. Tag upp kycklingen ur pannan.
  3. Finhacka löken och låt den koka mjuk i pannan med det kvarvarande vinet. Slå på grädden och koka upp till lagom såskonsistens. Häll i lite maizena om det behövs. Låt koka upp. Sila såsen och lägg i kycklingen. Låt det puttra en stund.
  4. Servera till en krämig vitlöksdoftande potatisgratäng.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marinkovic 4 mars 2008

    Mums vad det låter gott ! Få bli en test av detta under veckan !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.