Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fettsnål och väldigt omtyck kycklinggryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg tomaterna i vatten ca 20 minuter (eller köp färdiga i olja). Hetta upp oljan i stekpannan. Salta och peppra efter behag. Bryn dem tills de fått en fin gyllenbrun färg. Häll på vatten, grädde och kycklingfond. Strimla tomaterna och rör ner i grytan tillsammans med rosmarin och sambal oelek. Låt puttra på svag värma under lock i ca 15 minuter. Garnera sen med den färska basilikan.
  2. Detta är vansinnigt gott. Serveras med fördel till ris eller en god potatisgratäng med lite guacamole till. Den fungerar både som vardags och helgmat.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Sashimi 22 januari 2009

    Enkel och god vardagsrätt. Sambal oelek:en ger det där´a lilla extra. :-P

  • tobiaskarlsson 2 september 2009

    GOD!

  • mariana47 11 maj 2010

    Mums mums det var JÄTTE gott

  • pattelunkan 24 november 2010

    Den grytan satt fint:)

  • emseli 8 februari 2013

    mums filibabba! den här grytan var hur god som helst! jag hade inte rosmarin så jag tog timjan och så 40% grädde. mums!

  • EKC6150 5 oktober 2013

    Gott Det här smakade bra en lördagkväll med hemlagad klyftpotatis till. Tack för receptet Med vänlig hälsning Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.