- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En fettsnål och väldigt omtyck kycklinggryta
Instruktioner
- Blötlägg tomaterna i vatten ca 20 minuter (eller köp färdiga i olja). Hetta upp oljan i stekpannan. Salta och peppra efter behag. Bryn dem tills de fått en fin gyllenbrun färg. Häll på vatten, grädde och kycklingfond. Strimla tomaterna och rör ner i grytan tillsammans med rosmarin och sambal oelek. Låt puttra på svag värma under lock i ca 15 minuter. Garnera sen med den färska basilikan.
- Detta är vansinnigt gott. Serveras med fördel till ris eller en god potatisgratäng med lite guacamole till.
Den fungerar både som vardags och helgmat.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkel och god vardagsrätt. Sambal oelek:en ger det där´a lilla extra. :-P
GOD!
Mums mums det var JÄTTE gott
Den grytan satt fint:)
mums filibabba! den här grytan var hur god som helst! jag hade inte rosmarin så jag tog timjan och så 40% grädde. mums!
Gott Det här smakade bra en lördagkväll med hemlagad klyftpotatis till. Tack för receptet Med vänlig hälsning Jocke