Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med mango chutney

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad paj, kryddad med mango chutney och curry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör, mjöl och bakpulver till en grynig massa. Tillsätt mjölken och knåda ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till samma storlek som din bakform, lägg i den i formen och tryck upp egna kanter. Degen håller sig när den gräddas, så man kan göra höga kanter om man vill. OBS! Degen behöver inte förgräddas!
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Stek upp kycklingen och krydda med dina favoritkryddor, mina är: salt, peppar, cayenne, paprikapulver och timjan.
  4. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
  5. Hacka upp löken i mindre bitar och stek den lite lätt. Dela paprikan och ananasen i valfri storlek.
  6. Blanda ihop allt i en större skål, tillsätt creme fraiche, mango chutney, 1 tsk curry. Lägg ner blandningen i pajskalet.
  7. Vispa ihop äggen med mjölken och smaksätt med salt och peppar, häll över kycklingblandningen. Grädda i ca 35 minuter, och till pajen har fått en fin gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Miaria 28 augusti 2011

    Ja den här lät ju "mumsig". Får nog se till att göra denna. Tycker om kombinationen kyckling, curry, ananas o mango chutney. Hälsningar Maria

  • okanovicka 31 augusti 2011

    måste man ha bacon det äter jag inte bara undrar

  • Anja66 31 augusti 2011

    Den här pajen var hur god som helst, helt i min stil :-).

  • mep 31 augusti 2011

    Jättegod paj. Mycket uppskattad av gästerna. Tack för receptet. Mvh Marianne

  • nordan71 3 september 2011

    Super gott! Kommer definitivt att göra den här rätten fler gånger.

  • pirater 9 september 2011

    Supergod!

  • Grogg66 8 januari 2012

    Smaken på den var riktigt god, använde samma kryddor som du. Enda var att den blev lite rinnig i mitten, provar nästa gång med en mindre mängd ananas och lägger till någon matsked potatismjöl för att suga upp eventuell överskottsvätska.

  • tomisi 27 augusti 2012

    Suveränt god ++++ att pajdegen innehöll så lite smör

  • Annrh 11 februari 2013

    Jag trodde verkligen på den här pajen men tyvärr levde den inte upp till förväntningarna. God, men ingen wow-faktor för mig tyvärr. Den får en 3:a från mig.

  • gertluddpowwel 13 april 2013

    Supergod! Vi skippade dock äggstanningen då vi tyckte röran var så god utan den.

  • dag6 14 april 2013

    Mycket god ,kommer att göra den flera gånger. Nästa gång ska jag ha en form med lite högre kanter,för det jäste över lite i ugnen. Tack för reseptet.

  • CecBreLund 5 september 2013

    Godaste pajen ever!!!

  • Brunton 27 oktober 2013

    mkt god paj.

  • tea25 4 oktober 2014

    Smaskens!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.