Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med torkade aprikoser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kycklingpaj med torkade aprikoser är inte bara en fröjd för ögat utan för smaksinnena också. Paj är bra bjudmat när man blir många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller använd fingertopparna och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en deg.
  2. Tryck ut 2/3 av degen i en form med löstagbar kant som mäter ca 26 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt både pajbottnen och resten av degbiten vila ca 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Lägg aprikoserna i en kastrull och häll på så mycket vatten att det precis täcker. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt aprikoserna svälla ca 10 minuter. Häll av vattnet.
  5. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt dem eftersteka tills de är genomstekta. Låt dem svalna och skär dem i skivor. Fräs strimlad purjolök några minuter.
  6. Strö lite ost i botten på pajskalet och lägg på purjolök och fördela kycklingen över. Strö på resten av osten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
  7. Kavla ut resten av degen på mjölat bord och sporra ut remsor. Lägg dem i ett rutmönster över pajen. Lägg en aprikos i varje ruta. Pensla degremsorna med uppvispat ägg.
  8. Grädda pajen i mitten av ugnen tills äggstannningen har stannat och degen har fin färg, 45-50 minuter.
  9. Servera pajen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.