En fransk klassiker som denna, med mustig löksmak och knaprig ostyta är alltid lika uppskattad!
Instruktioner
- Skala och skär löken i fina ringar eller strimla den i matberedare.
- Smält matfettet i en stor soppkastrull, lägg i löken och bryn under omrörning tills den är glansig. Löken ska inte bli brun.
- Strö över mjöl och rör om ordentligt, häll sedan på buljong under omrörning och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta brödskivorna i ugnen eller i brödrosten. Häll upp soppan i fyra ugnsfasta portionsskålar. Lägg två brödskivor överst i varje skål. Är skivorna stora kan du dela dem i mindre bitar. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten är gyllenbrun. Servera genast.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar