Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En supergod bjudrätt som alla gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxfilén. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Spara några hela till garnering . Häll av lagen från kräftstjärtarna. Vispa créme fraiche hårt med elvisp. Blanda créme fracihe med de hackade räkorna, nästan alla kräftstjärtarna, ost, tomatpuré, dill och kajennpeppar. Lägg blandningen över laxen och ställ in fisken mitt i ugnen i 200 grader i 20 - 30 minuter. Servera med kokt jasminris och en sallad. Garnera med citron, dill, kräftstjärtar och räkor.
  2. Gör gärna dubbel sats av såsen och servera hälften till rätten.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • hermana 28 mars 2009

    Mycket god laxrätt! Jag hade inga kräftstjärtar men hade i bredbar smältost med Skagen-smak istället. Det var gott ändå:)

  • charlottasand 12 maj 2009

    Jättegod!!! Kommer vi helt klart göra fler gånger!!

  • riinan 18 juni 2009

    Supergott, verkligen. Hade inte heller i kräftstjärtar men det smakade fin fint ändå :) Ska ha i kräftstjärtar nästa gång.

  • Toddie 25 januari 2011

    Jätte gott!!! Fast jag tycker om när det är mycket sås så jag dubblade créme fraiche, dill, tomatpasta, peppar och osten. Mycket smarrigt som sagt och laxen blir inte så torr som den lätt kan bli.

  • Toddie 25 januari 2011

    Jätte gott!!! Fast jag tycker om när det är mycket sås så jag dubblade créme fraiche, dill, tomatpasta, peppar och osten. Mycket smarrigt som sagt och laxen blir inte så torr som den lätt kan bli.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.