Lax- och räkpaj

Gott.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, lax
Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Lax- och räkpaj

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Gör pajdegen i matberedaren med kniven monterad. Lägg i vetemjöl, örter och smör i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt vin eller vatten och kör tills degen blir en boll.

Ta upp pajdegen och tryck ut den i en pajform med ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den i ugnen, ca 10 minuter.

Fräs paprika och rödlök lätt i en stekpanna med smör. Lägg grönsakerna i pajskalet tillsammans med lax och räkor. Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

Grädda pajen i ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen stelnat. Strö över hackad paprika före serveringen.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vetemjöl, provensalska örter frysta, Smör, Vitt vin, Röd paprika, Grön paprika, Rödlök, Smör, Kallrökt lax, Räkor, Ägg, Gräddmjölk, Salt, Svartpeppar, Röd paprika, Grön paprika
Visningar:
6805
Sparat:
119

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Kall räkpaj..
över 2 månader
Birgits räkpaj
över 2 månader
Läcker Räkpaj
av LT
över 2 månader
Räkpaj
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.