Limegravad lax med pepparrotsmousse och ciabattachips

Lätt förrätt med lyxig känsla

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lax

Ingredienser

400 g färsk laxfilé
2 msk limejuice
1 msk salt
1 msk strösocker
1 dl crème fraiche
40 g pepparrot
1 ciabattabröd
Hackad gräslök till garnering
Olivolja
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
817
Sparat:
12

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot.
Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor.

Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.

Vispa crème fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.

Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.

Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.

LIKNANDE RECEPT

av Mariej
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av hobbe69
över 2 månader
av Luna
över 2 månader
av kicki_k
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
38 dagar
över 2 månader