Limoncello - citronlikör

Här får man inte ha bråttom, likören tar fyra veckor innan den är klar, men den som väntar på något gott...
Egentligen ska det vara 90-procentig sprit, men receptet är anpassat efter svenska förhållanden.

Betyg (2 röster)
Limoncello - citronlikör

Ingredienser

8 ekologiska citroner, endast skalet används
70 cl renat eller vodka
200-300 g socker
3 ½ dl vatten

Gör så här

Tvätta citronerna noga. Skala med potatisskalare utan att få med det vita. Strimla skalen och lägg den i en väl rengjord glasburk.

Häll på spriten. Sätt på locket och låt stå svalt och mörkt i en vecka.

Koka upp socker och vatten, låt koka 5 minuter tills sockret löst sig och låt svalna. Häll lagen i burken och ställ åter mörkt. Vänd på burken då och då.

Sila efter två veckor och häll upp på flaska. Låt stå ytterligare minst en vecka.

Servera iskall direkt från frysen.

Tips!
Likören är också väldigt god att servera på vaniljglass.
Visningar:
19392
Sparat:
150

LIKNANDE RECEPT

Rosa prinsesstå
över 2 månader
Citronkaka med
över 2 månader
Improviserad vä
av mafia
över 2 månader
Äggkräm med cit
över 2 månader
Lemoncurdpaj me
av tina62
över 2 månader
Kladdkaka med l
över 2 månader