Enkel gratäng med rotfrukter, purjolök, ädelost, grädde och strimlad lövbiff.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Lägg förvällda rotfrukter i botten på en ugnssäker form. Fräs purjolök, champinjoner och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Lägg dem ovanpå rotfrukterna.
- Fördela råa strimlor av lövbiff ovanpå grönsaksbädden. Stek dem inte för då blir köttet torrt! Det räcker med tiden i ugnen.
Koka en sås av mellangrädde, idealmjöl, ädelost och buljongtärning. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten och buljongtärningen ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter. Häll såsen över köttstrimlorna och ställ sedan ugnsformen i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med sallad och kokt pasta.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar