...till Maria Bebådelsedag, Våffeldagen passar dessa våfflor utmärk...eller närhelst du är sugen på våfflor.
Instruktioner
- Färsk KronJäst:
Smula ner KronJäst för söta degar i en bunke, häll på det 37°C mjölken och rör ut KronJästen.
Smält smöret och låt det svalna
Tillsätt socker, salt och sist mjölet.
Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.
Rör i det smälta smöret.
Grädda våfflorna på våffeljärn.
- Torr KronJäst:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda jästen med mjölet.
Tillsätt socker, salt och sist mjölk, 40°C, lite varmare än fingervarmt.
Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.
Rör i det smälta smöret.
Grädda våfflorna på våffeljärn.
- Tips:
Med KronJäst i våffelsmeten får du våfflor som håller sig krispiga längre.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gav den en 4 pga. att det verkligen är frasigt!
Grymt recept, rekommenderas varmt, var galet gott och höll sig frasigt länge och väl! :)