Underbara blondies med smöriga macadamianötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnsform, 20 x 25 cm med bakplåtspapper.
- Lägg den första mängden hackad choklad i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning.
- Lyft skålen från kastrullen och rör ner sockret med en tesked – oroa dig inte om smeten blir gryning. Arbeta in de uppvispade äggen, lite i taget, därefter vaniljsockret och vispa kraftigt i 1 minut tills smeten är tjock, slät och blank.
- Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör ner det. När allt blandats väl rörs 100 g av de hackade nötterna ner, därefter den andra mängden vit choklad..
- Skeda över blandningen i den förberedda formen och släta till ytan. Strö resten av de hackade nötterna över.
- Grädda i ugnen 20-25 minuter, eller tills kakan börjar bli ljusbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
- Låt kakan svalna innan den lyfts ur formen. Skär i 20 bitar. Kakan håller sig i fyra dagar i lufttät burk.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar