Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macarons med jultouch

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Pigga upp julens kakbuffé med färgglada macarons med lingonfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Häll mandel och florsocker i en mixer och kör tills allt är väl blandat. Sikta ner blandningen direkt på en bakplåt. Ställ in plåten mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut plåten och låt det kallna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. När äggvitorna är fasta, tillsätt sockret, lite i taget, under ständig vispning. Tillsätt hushållsfärgen i den hårdvispade äggvitan. Prova dig fram till hur många droppar du behöver, färgen har en tendens att blekna under gräddningen. Vispa så att färgen fördelar sig jämnt i smeten.
  3. Sikta blandningen av mandel och florsocker över äggvitorna och blanda försiktigt ihop smeten med en slickepott. Flytta över smeten i en spritspåse. Spritsa ca 30 jämna klickar, stora som femkronor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt dem vila på en torr plats i minst 1 timme så att det bildas en skorpa.
  4. Grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter. Lossa försiktigt kakorna från papperet med en tunn spatel. Du kan även föra över papperet med kakorna på ett fuktigt underlag, exempelvis en bakduk, så lossnar de lättare. Låt dem kallna.
  5. Kör lingonen i en mixer och sila av vätskan i en skål. Smält den vita chokladen över vattenbad och tillsätt grädden. Ta bort blandningen från värmen och häll i vätskan från lingonen. Rör ihop och låt kallna.
  6. Bred fyllningen på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna som lock. Förvara dina macarons svalt i ca 1 timma innan de serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.