Latinamerikansk mat är så mycket mer än tacos och tortillas.. Det här himmelskt goda majsbrödet blev jag bjuden på i Chile av Félipa, som jag hyrde ett litet hus av. Hon serverade det tillsammans med en mustig köttgryta. Min man och jag åt så mycket att vi fick krypa uppför stigen till vårt hus sen! Alltid när jag serverat det själv har det varit stor succe!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Ska det verkligen vara så mycket salt i brödet? Låter väldigt gott annars!!
hm, tyckte att 172 dl matolja lät mycket...Fattade sen att det ska stå 1/2...
Jag tycker att det känns konstigt med 3 1 1/2 dl majsmjöl - kan det verkligen stämma??
Efter supersnabbt svar från TriBeca är det alltså 3 ½ dl majsmjöl som gäller! :-)
Nu har jag bakat ditt bröd och det var verkligen jättegott!Lägger in en bild. Ha en bra dag! "Pengsan"
Ett väldigt gott majsbröd, lite arbetsamt för en novis, vid sin spis, men, det gick jättebra. Receptet gjorde halva jobbet, minst. Tack ska du ha, o fem fina poäng i betyg.
Gjort en jättesats Gazpacho och mindes att jag sparat ett majsbröd här, blir perfekt till! Bara en fråga: det finns lite olika former av majsmjöl. Det gula mkt finmalda latinamerikanska är inte alltid tillgängligt, så funkar det med italiensk polenta? El måste polentan kokas upp först i vätskan som en gröt så det inte blir rena tegelstenen i kistan? Vore glad om nån som har koll ville dela med sig om det. Förresten var det nån som undrade om saltet. Majsbröd är väldigt naturligt sött, så det behövs för balansen ;) Ska bli kul att prova!