Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas kycklingpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och matig kycklingpaj. Snabb och enkel!

Ingredienser

Instruktioner

1.Förbered pajdegen innan; häll vetemjölet i en bunke eller matberedare. Smula över margarinet, och blanda det tillsammans med vetemjölet. Tillsätt vattnet, och arbeta ihop till en deg. Låt degen ligga svalt tills den ska användas! 2.Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut pajdegen i en smord pajform. Även kanterna ska vara täckta. Använd en gaffel för att nagga (göra små hål) pajbottnen. Sätt in i ugnen i ca 15 min för att förgrädda pajskalet. 3.Skiva champinjoner och purjolök, och fräs dem i en kastrull. 4. Rensa kycklingen, och tillsätt kycklingköttet i kastrullen. 5. Tillsätt grädden, tomatpurén, saltet, pepparen och mjölet. 6. Låt koka upp, och koka ihop. Det blir inte så såsigt, mer krämigt. 7. Häll kycklingröran i pajskalet, och toppa med riven ost. 8. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min, eller tills osten smält.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • noralie 9 juni 2012

    Supergod!! :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.