En efterrätt där jag lägger egenkomponerad aroniaglass i en god knäckig mandelskål.
Instruktioner
- Vispa grädden till glassen hårt och blanda i saften. Frys ner.
- Smält smöret sakta och blanda i sirap, socker, vetemjöl och mjölk. Rör i blandningen tills den tjocknar. Låt den inte koka. Blanda ner mandelspånen.
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper, som du delat i fyra delar. Grädda i 150 grader till de fått fin färg ca 14 minuter. Låt kallna 4-5 minuter.
- Lyft bakplåtspapperet och stjälp mandelflarnet över en upp och nedvänd kopp. Dra bort papperet och forma försiktigt skålen.
Låt kallna.
- Fyll mandelskålarna med aroniaglassen och dekorera med vispad grädde, aroniasylt och gärna en kvist citronmeliss
Publicerat den
30 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar