Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkorg med aroniaglass och grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En efterrätt där jag lägger egenkomponerad aroniaglass i en god knäckig mandelskål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden till glassen hårt och blanda i saften. Frys ner.
  2. Smält smöret sakta och blanda i sirap, socker, vetemjöl och mjölk. Rör i blandningen tills den tjocknar. Låt den inte koka. Blanda ner mandelspånen.
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, som du delat i fyra delar. Grädda i 150 grader till de fått fin färg ca 14 minuter. Låt kallna 4-5 minuter.
  4. Lyft bakplåtspapperet och stjälp mandelflarnet över en upp och nedvänd kopp. Dra bort papperet och forma försiktigt skålen. Låt kallna.
  5. Fyll mandelskålarna med aroniaglassen och dekorera med vispad grädde, aroniasylt och gärna en kvist citronmeliss

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.