En mäktig tårta perfekt tll stora kalas.Baka tårtan i förväg o lägg på frukten innan servering.
Instruktioner
- Riv mandelmassan till botten i en stor bunke. Tillsätt äggen och vispa till en fluffig smet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en stor bakpappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader ca 25 min. Känn med sticka om kakan är klar.
- Stjälp upp tårtan på en bakpappersklädd plåt, dra bort pappret i botten.Riv mandelmassan till garneringen och arbeta in lite vatten till en spritsbar kräm utan för stora klumpar. Använd gärna elvispen.Spritsa krämen i rutmönster över tårtan,strö mandeln över. Grädda i 250 grader tills mandelmassan fått lite färg.Passa noga så att det inte bränns.
- Tärna mangon och skiva gubbarna.Garnera i rutorna.
- Dela passionsfrukterna. Skrapa ur innehållet i en skål, blanda med florsocker. Ös passionsglasyren över frukt o bär.
- Servera med vispad grädde.
- Tårtan på bilden har ingen passionsglasyr på sig, det var lika gott utan!!
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har grädde spritsats uppe på mandelmassan?? Inte verkar det vara mandelmassa i alla fall som syns på bilden
Ja, jag valde att spritsa ut grädden istället för att ha den brevid, det blev finare tycker jag.
Hej. Mandelmassan vad gjorde du med den?, eftersom du spritsade på grädden? Tårtan ser jättegod ut, och min 40 årsdag närmar sig och jag tror att denna skulle passa bra, så jag vill gärna veta hur du gjorde? Går det att göra bottnarna i förväg? och garnera samma dag. Tack.
Jag har spritsat mandelmassan på tårtan, sedan spritsat över grädde på bilden. Jag gjorde bottnarna samma dag jag hade kalaset. Grattis i förskott på din 40 årsdag, jag hoppas den blir lyckad!!!!