Grekisk mat. Åt detta när jag var i Egina. Helt underbart gott.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet. Häll i salt och vitpeppar. Tillsätt 5 dl mjöl (spar resten till utbak) arbeta degen smidig, jäs under duk i 1 timme.
- Skär kyckling eller fläsk i bitar, trä dem på spett. krydda med salt och peppar.
- Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till runda bullar som sedan kavlas eller plattas ut i ca 15 cm diameter.
- Stek dem en och en i olja i en stekpanna, 1 min på varje sida. Lägg bröden på galler och låt de kallna under en handduk
- Grilla kycklingen eller fläsket i grillpanna eller grillen ca 5 min på var sida.
- Servera dem i brödet med sallad, tomat och en klick tsatsiki.
- Tsatsiki:
Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet, strö på 1-2 tsk salt och låt stå 10 min. Låt saften rinna av. Blanda sen pressad vitlök, olivolja, yoghurt, citronsaft eller vinäger. Rör nu i gurkan, smaka av. Ställ kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här låter spännande, ska testa detta imorgon. Återkommer med betyg ;)
Så himla gott!