Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlakia med grekiskt bröd och tsatsiki

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Grekisk mat. Åt detta när jag var i Egina. Helt underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Häll i salt och vitpeppar. Tillsätt 5 dl mjöl (spar resten till utbak) arbeta degen smidig, jäs under duk i 1 timme.
  2. Skär kyckling eller fläsk i bitar, trä dem på spett. krydda med salt och peppar.
  3. Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till runda bullar som sedan kavlas eller plattas ut i ca 15 cm diameter.
  4. Stek dem en och en i olja i en stekpanna, 1 min på varje sida. Lägg bröden på galler och låt de kallna under en handduk
  5. Grilla kycklingen eller fläsket i grillpanna eller grillen ca 5 min på var sida.
  6. Servera dem i brödet med sallad, tomat och en klick tsatsiki.
  7. Tsatsiki: Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet, strö på 1-2 tsk salt och låt stå 10 min. Låt saften rinna av. Blanda sen pressad vitlök, olivolja, yoghurt, citronsaft eller vinäger. Rör nu i gurkan, smaka av. Ställ kallt tills den ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • michaelarehn 6 mars 2009

    Det här låter spännande, ska testa detta imorgon. Återkommer med betyg ;)

  • michaelarehn 2 september 2009

    Så himla gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.