Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God sås att servera till sommarens grillmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla den gula löken, hacka vitlöken och plocka rosmarinen. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Svetta lök, rosmarin, paprikapulver och chilipulver i oljan. Tillsätt brun farin och karamellisera tills sockret löst sig.
  2. Slå på rödvin och låt det reducera till hälften. Tillsätt sedan de krossade tomaterna. Skär hälften av de färska tomaterna i klyftor och rör ner. Låt allt koka ihop i 10 minuter.
  3. Tillsätt kalvfond och låt det koka på svag värme i 30 minuter. Skiva ner den hela färsklöken inklusive den gröna blasten. Dela de resterande färska tomaterna i cm stora kuber och blanda ner i tomatsåsen. Låt allt koka ihop 5 minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger. Hacka ner basilikan och tillsätt vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.