God sås att servera till sommarens grillmat.
Instruktioner
- Strimla den gula löken, hacka vitlöken och plocka rosmarinen. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Svetta lök, rosmarin, paprikapulver och chilipulver i oljan.
Tillsätt brun farin och karamellisera tills sockret löst sig.
- Slå på rödvin och låt det reducera till hälften.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna. Skär hälften av de färska tomaterna i klyftor och rör ner.
Låt allt koka ihop i 10 minuter.
- Tillsätt kalvfond och låt det koka på svag värme i 30 minuter. Skiva ner den hela färsklöken inklusive den gröna blasten.
Dela de resterande färska tomaterna i cm stora kuber och blanda ner i tomatsåsen.
Låt allt koka ihop 5 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.
Hacka ner basilikan och tillsätt vid servering.
Publicerat den
11 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar