Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med lime- och basilikamarinerade jordgubbar

 
Skriv ut

Smaken av mandel och färska jordgubbar hör sommaren till, som Idas sommarvisa och bondbränna. Den saftiga mazarinkakan toppas med lime- och basilikamarinerade jordgubbar. Vill du lyxa till det ännu mer serverar du lättvispad grädde till. För att göra den glutenfri använd ris- eller majsmjöl istället för vetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Riv ner mandelmassan i en skål. Rör ihop med smör, grädde, majsstärkelse och vetemjöl. Du kan även mixa ihop allt i en matberedare. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Hacka basilikan. Blanda ihop jordgubbar, basilika, rivet limeskal och limesaft i en skål. Fördela över mazarinkakan och servera. Servera eventuellt vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.