Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket lättbakade muffins som kan gräddas direkt eller stå klara i kylen och gräddas till frukost. Passar även som utflyktsbröd, till soppa eller som mellanmål. Går bra frysa och sedan värma i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver, salt och paprika-pulver väl i en bunke. Tillsätt riven ost och strimlad skinka.
  2. Blanda ägg, mjölk och olja i en bunke. Häll ner det i mjölblandningen. Rör om ordentligt tills allt blandats.
  3. Fördela smeten i 10 dubbla muffinsformar eller ställ formarna i en muffinsplåt. Strö över ost och vallmofrö. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lenasvensson 25 januari 2012

    Jag bytte ut vetemjölet mot 3 dl rågsikt, 1 dl grahams och 1 dl havrekli. Smakade som scones, jättegott!

  • Sugarvampire 28 mars 2013

    Älskar det här receptet, definitivt min favorit bland matmuffins! De blir saftiga och mjuka, och om man vill är det gott att ha i majs också :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.