En verkligt smarrig "meze" som har smaken från det äkta grekiska köket.
Instruktioner
- Lägg köttet i en skål, tillsammans med vinet, senapen,1 kaffekopp olja, salt, peppar, lagerblad , oregano samt paprikorna som är rensade och skurna i bitar. Blanda allt och låt stå i kylskåpet över natten.
- Nästa dag: fräs i en kastrull den hackade löken och de pressade vitlöksklyftorna i resten av oljan.Ta i det marinerade köttet när det fått lite färg , ta i marinaden i kastrullen. Tillsätt 2 glas varmt vatten samt de rivna tomaterna (el. de krossade tomaterna).Ta i tomatpurén. Rör runt..
- Sänk värmen, låt koka i ca 1,5 timme. Tills köttet är tillsammans som en "tjock" sås. Severas gärna som "meze". Ta gärna och strö över riven parnezana ost. Men kan även serveras som middag, då med tillbehör som ris eller pasta och en sallad till.
God aptit.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Men kära nå´n va gott. Åhh. 5p.
Super gott 5 p från mej monica
Det här var gott. Jag gjorde det på älgkött istället för nöt.../ Inger