Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormers Toscana- lammstek

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lammstek, med mycket smak av örter som jag fått mycket beröm för.

Ingredienser

Instruktioner

Skär upp steken till en stor platta. Blanda ströbröd och mjölk och ägg, låt svälla ca 10 minuter. Skär skinkan i små tärningar, finhacka löken och vitlök. Blanda ströbrödsblandningen med skinka, lök-hack, ost russin, örter och hälften av salt och peppar. Lägg fyllningen på lammsteken och rulla ihop. Bind runt steken med krympt bomullsgarn. Lägg steken i en ugnssäker form och strö över resten av salt och peppar. Stick i en köttermometer mitt i köttet. Tillaga steken i nedre delen av ugnen i 200 C, ca 1 ½ timma tills termometern visar 65 C, för rosa kött och 70 C för mer genomstekt kött. Låt vila ca 15 min inlindad i folie. Vispa ur formen med lite buljong och mät upp 4 dl. Häll sky och buljong i en kastrull och tillsätt vinet, blanda i örterna och mixa till en grön sky. Blanda grädde och vetemjöl och vispa i och låt koka några minuter. Smaka av tillsätt ev. mer salt och peppar. Skär upp steken i skivor. Servera med såsen, klyftpotatis och haricots verts. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.