Instruktioner
Skär upp steken till en stor platta. Blanda ströbröd och mjölk och ägg, låt svälla ca 10 minuter. Skär skinkan i små tärningar, finhacka löken och vitlök. Blanda ströbrödsblandningen med skinka, lök-hack, ost russin, örter och hälften av salt och peppar.
Lägg fyllningen på lammsteken och rulla ihop. Bind runt steken med krympt bomullsgarn.
Lägg steken i en ugnssäker form och strö över resten av salt och peppar. Stick i en köttermometer mitt i köttet.
Tillaga steken i nedre delen av ugnen i 200 C, ca 1 ½ timma tills termometern visar 65 C, för rosa kött och 70 C för mer genomstekt kött. Låt vila ca 15 min inlindad i folie.
Vispa ur formen med lite buljong och mät upp 4 dl. Häll sky och buljong i en kastrull och tillsätt vinet, blanda i örterna och mixa till en grön sky. Blanda grädde och vetemjöl och vispa i och låt koka några minuter. Smaka av tillsätt ev. mer salt och peppar.
Skär upp steken i skivor.
Servera med såsen, klyftpotatis och haricots verts.
Smaklig måltid