Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med saffran

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Så här års smaksätts morotskakan med saffran, knapriga nötter, mörk choklad och torkad frukt. Glaseras sedan med en len glasyr med smak av apelsin. Ljuvligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner grovriven morot, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och saffran och vispa ner i smeten. Grovhacka chokladen och nötterna och vänd ner choklad, nötter och torkade tranbär i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 75 minuter. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna.
  4. Apelsinglasyr: Blanda färskost, rumsvarmt smör, siktat florsocker, vaniljsocker och apelsinskal i en skål och bred över kakan. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och strö på kakan. Garnera kakan med apelsinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.