Så här års smaksätts morotskakan med saffran, knapriga nötter, mörk choklad och torkad frukt. Glaseras sedan med en len glasyr med smak av apelsin. Ljuvligt god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner grovriven morot, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och saffran och vispa ner i smeten. Grovhacka chokladen och nötterna och vänd ner choklad, nötter och torkade tranbär i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 75 minuter. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna.
- Apelsinglasyr:
Blanda färskost, rumsvarmt smör, siktat florsocker, vaniljsocker och apelsinskal i en skål och bred över kakan. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och strö på kakan. Garnera kakan med apelsinklyftor.
Publicerat den
17 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar