Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotstårta med lönnsirapsfrosting

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Underbart god morotstårta i 4 lager, där lönnsirapen ger en svag kolaton till den läckra frostingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två runda bakformar, 16-18 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Skala och finriv morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vispa ägg, socker och muscovadosocker ljust och fluffigt. Tillsätt smör, rivna morötter, mjölblandning och gräddfil och rör till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt bottnarna svalna ca 10 minuter i formarna innan de stjälps upp på galler och får kallna.
  4. Lönnsirapfrosting: Häll lönnsirapen i en kastrull och sjud ca 1 minut, tills den tjocknat något. Låt svalna. Vispa smör och florsocker ljust och krämigt. Tillsätt sirapen och vispa till en slät kräm. Tillsätt färskosten och vispa tills frostingen är helt slät. Låt stå i kylen om den är för lös.
  5. Montering: Dela båda bottnarna i fyra tunnare bottnar. Lägg den första bottnen på ett fat eller en bricka. Bred ut ett jämnt lager frosting över bottnen. Lägg på övriga bottnar med frosting emellan, översta bottnen ska ha den skurna sidan nedåt. Bred resten av frostingen runt hela tårtan. Garnera med kokosflarn och eventuellt ätbara blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.