Moussaka med potatis och utan aubergine
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i matfett i en stekpanna. Strö över mjölet, rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré, salt och kryddor. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
- Smält matfettet till såsen, rör ner mjölet. Späd med mjölk och låt koka 3-5 minuter. Rör ned osten. Salta och peppra.
- Skiva den kokta potatisen. Varva i en smord ugnssäker form potatis, köttfärsröra och ostsås. Översta lagret ska var ostsås. Strö över den rivna osten. Gratinera i 250 grader ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt okej vardagsmat. Smakade gott till en hungrig mage.
Det var en mycket god moussaka, gillade att ha timjan i det var gott. Får se vad resten av familjen tycker när dom kommer hem. Men det blir säkert en favorit tror jag.