Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med plommon

(4 kommentarer)  
Muffins med plommon Muffins med plommon
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gör dessa nu när det finns plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och låt det svalna lite. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smöret och mjölken. Blanda mjöl med bakpulver och kardemumman rör ner detta i smeten.
  2. Fördela smeten i formar och stick ner plommonklyftor. Strö på grovhackade pistagenötter. Grädda i 225 grader i 12-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • krtek 31 augusti 2008

    Mumsgott. Det går bra att byta ut plommon mot äpple också. Vi tog bara 1 dl mjölk och glutenfri mjölmix istället för mjöl så blev det bra.

  • mammakavat 26 oktober 2008

    Jättegoda! Kommer att pröva ditt recept med annan frukt, nu när plommonen börjar ta slut. Hade inte pistagenötter hemma, så jag tog cashews, blev bra, men skall skaffa rätta grejer. Tack! åsa

  • lena4 22 september 2009

    Blev mycket goda. Kardemumman gjorde mycket. Kommer garanterat att baka dessa igen. Lena

  • johannalie 17 augusti 2011

    Dessa muffins blev väldigt goda, det var verkligen en bra kombination med plommon och kardemumma. Jag la i lite mer plommon än receptet angav för att få ännu mer av den goda smaken och sparade lite av smeten för att täcka plommonen sedan. Blev mycket lyckat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.